Topcalf met automatisch voersysteem

Topcalf heeft in Duitsland de kalverhuisvesting voor een speciaal project mogen leveren. Deze 20 op maat gemaakte Topcalf Quattro’s zijn zo gemaakt dat het CalfRail systeem van Förster Technik de kalveren automatisch kan voeren. De Topcalf kalverhutten staan in 2 rijen van 2×10 kalverhutten waarbij de kalverhutten tegenover elkaar zijn gepositioneerd.

De volautomatische robotarm van Förster Technik voert elk kalf vers voer tot wel 8 keer per dag op de juiste temperatuur. Het rantsoen is gemaakt voor de specifieke behoeftes van elk kalf. De robot reinigt de speen automatisch voor een optimale hygiëne.

Voor dit project is een dichte betonvloer met afvoergoten aangelegd om de gier direct af te voeren. Dit kalverhuisvestingssysteem is toepasbaar voor bedrijven met veel kalveren. Bij deze melkveehouder wordt een all-in all-out systeem gebruikt waarbij de mobiele hokken makkelijk kunnen worden verplaatst om uit te mesten en schoon te spuiten. Bij dit systeem kan een optimaal klimaat worden gecreëerd met behulp van de luchtschuiven aan de achterzijde van de kalverbox.

In veel Duitse deelstaten is het mogelijk om dit systeem toe te passen zonder vergunning.

De grote voordelen van dit systeem zijn:

  • Tijdsbesparing
  • Constant en specifiek uitgebalanceerd rantsoen voor elk kalf
  • Vers klaargemaakt rantsoen
  • Hygiëne: Automatische speenreiniging na het voeren
  • Zeer efficiënt werken
Deel deze pagina