9 duo kalverhokken in Italië

Afgelopen week hebben Don en Thomas 9 Duo kalverhokken met vast dak mogen monteren bij een tevreden Italiaanse klant. Deze melkveehouder had in 2017 al 18 van deze Duo kalverhokken aangeschaft, en nadat deze kalverhokken naar wens bleken te zijn werd besloten er nog eens 9 aan te schaffen.

Deze melkveehouder had het verzoek om de Duo kalverhokken uit te rusten met vaste daken, waar hij zelf onder kan staan en zo niet hoeft te bukken tijdens het werken. Deze Duo kalverhokken zijn daarom uitgerust met een vast dak op een gemakkelijke werkhoogte. Daarnaast zijn deze kalverhokken mobiel, doordat de kalverhokken beschikken over zwenkwielen, waarvan 2 uitgerust met rem. Door de lepelkokers aan de zijkant kunnen de kalverhokken ook per shovel worden verplaatst. Het geïsoleerde dak zorgt ervoor dat de kalveren warm blijven tijdens de winters en koel blijven tijdens de Italiaanse zomers.

Kalverhokken Italië

Voordelen van kalverhuisvesting in paren

De kalverhokken beschikken over ruime ligplaatsen, met 2-delige deurtjes, waardoor de melkveehouder de box kan betreden zonder een drinkend kalf te storen. Door de uitneembare tussenwand kunnen de kalveren ook in duo’s worden gehouden. Onderzoek heeft aangetoond dat dit een positieve invloed heeft op de sociale ontwikkeling van het kalf. Op deze manier kunnen de kalveren wennen aan het zijn met anderen kalveren voor ze in grotere groepen komen.

Verder beschikken deze Duo kalverhutten over neerklapbare emmerbeugels, speenemmersteunen en de bijbehorende accessoires. Door de solide kunststof wanden en uitneembare kunststof roosters kunnen de Topcalf Duo kalverhutten eenvoudig worden gereinigd. Bekijk het resultaat in de onderstaande foto’s!

* Bij Topcalf staan we altijd open voor speciale wensen en projecten; Wij denken graag mee aan de optimale kalverhuisvesting voor uw specifieke situatie*

Kalverhokken Italië
Kalverhokken Italië
Kalverhokken Italië
Kalverhokken Italië
Kalverhokken Italië
Kalverhokken Italië
Kalverhokken Italië
Kalverhokken Italië
Deel deze pagina