MASTERCLASSES DATA-DRIVEN CALF HOUSING

Eind 2023 komt de EU met een nieuw wetsvoorstel m.b.t. dierenwelzijn. deze wetgeving gaat de manier waarop kalveren worden gehuisvest en worden gevoerd drastisch veranderen.

In november & december 2023 organiseren wij daarom 4 interactieve masterclasses in ons nieuwe Topcalf Experience center. In deze ruimte staan de nieuwste huisvestingssystemen en voersystemen opgesteld. Tijdens deze masterclass gaan we in op gevolgen van de nieuwe wet- en regelgeving op huisvestingssystemen & voersystemen. Daarnaast gaan we nog een stap verder en bespreken we welke data eenvoudig kan worden verzameld, en hoe deze data op een laagdrempelige manier in je voordeel kan worden gebruikt.
Aansluitend willen we jullie graag uitnodigen voor een hapje en een drankje bij ons in Raalte.

De eerste masterclass is volgeboekt! Bekijk hieronder de volgende Masterclasses en meld jou of je groep aan!

PARTNERS VAN DIT PROJECT

VOORGAANDE MASTERCLASSES

De afgelopen tijd hebben we twee masterclasses mogen organiseren voor de leerlingen van de opleiding Veehouderij van Landstede MBO. Op woensdag 8 en 22 november kwam deze enthousiaste groep bij ons langs. Tijdens de middag stond Wetgeving en Huisvesting en Data & Visie centraal. In het eerste onderwerp is gesproken over de verschillende huisvestingsvormen die nu en in de toekomst met (eventueel) een andere wetgeving gebruikt kunnen worden op de boerderijen. Het tweede gedeelte van de middag hebben we besteed aan de verschillende vormen van data. Wat is er nuttig aan en op welke manier kun je data verzamelen.

Wil jij ook deelnemen aan een Masterclass? Stuur gerust eens een berichtje naar masterclass@schrijver-stal.nl. Dan bespreken we graag de mogelijkheden!

OVER HET PROJECT

De Masterclass “Data-Driven Calf Housing” is onderdeel van het project genaamd “Kalveropfok met Respect”. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende kennispartners uit de sector. Om dit project te kunnen bekostigen ontvangt Topcalf een subsidie van de Provincie Overijssel. Het doel van dit project is kennisdeling binnen de sector met zowel branchegenoten, kennispartners, en opleidingsinstituten als ook buiten de sector met de maatschappij. De kennisdeling zal zich focussen op de toekomst van de kalveropfok, waarbij de kennis en toekomstvisie van verschillende specialisten zullen zorgen voor verschillende invalshoeken, inzichten en visies op toekomstig van kalveropfok in Nederland. De verschillende kennissessies van vakspecialisten zullen plaatsvinden bij Topcalf in Raalte. Naast de presentatieruimte in het eigen pand wordt er in een aangrenzend pand het “Topcalf Experience Center” ingericht. Dit Experience Center wordt ingericht met de nieuwste huisvestings- & voersystemen, waar diepgaande praktijksessies kunnen worden gehouden.

Neem contact op
Contact met onze specialisten

Wil je advies op het gebied van Project: Kalveropfok met respect? Neem dan contact op met onze specialisten.

Deel deze pagina